Stuffed Cupcakes

Jag bakade en hel del förra veckan, både till Midsommarafton och till kvällen med familjen. Jag tycker det är kul att baka, även om det inte blir så ofta som det händer. Till i fredags bakade jag en supergod tårta, men det receptet kan jag dela med mig av någon annan gång för nu tänkte jag ge er receptet på mina laktosfria fyllda cupcakes som jag bakade till lördagen :) Jag fick ut tolv cupcakes av det här receptet.
 
Ingredienser:
  Muffins
- 100 g (≈ 3.5 oz) laktosfritt smör
- 2 ägg
- 1.5 dl (≈ 0.6 cups) strösocker
- 1 tsk (1 teaspoon) vaniljsocker
- 2 dl (≈ 0.8 cups) laktosfri mjölk
- 4 dl (≈ 1.7 cups) vetemjöl
- 1 nypa salt
 
  Frosting
- 100 g (≈ 3.5 oz) laktosfri cream cheese
- 60 g (≈ 2.1 oz) mjukt laktosfritt smör
- 5 dl (≈ 2.1 cups) florsocker
- 1 tsk (1 teaspoon) vaniljsocker
 
  Fyllning/topping
- Hasselnöts-crème från Printzells
- Mini marshmallows
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C (392°F) för att få stora muffins. Smält smöret i en kastrull under låg värme, medan du vispar ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör därefter ner det smälta smöret samt mjölk i smeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål och skikta sen ner det i muffinssmeten. Placera ut formar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt mellan formarna. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Provstick med en tandpetare för säkerthetsskull. När mina muffins var färdiggräddade lät jag dem svalna, sen gjorde jag ett litet hål i mitten och fyllde det med Nöt-crème. För att få till frostingen vispade jag smör, vaniljsocker och cream cheese krämigt. (Om man vill kan man lägga i en droppe karamellfärg, men det struntade jag i). Spritsa eller bred ut frosting på dina cupcakes och garnera med strössel eller, som i mitt fall, med mini marshmallows.

I baked a lot last week, both for Midsummer's Eve and the evening with the family. I like to bake, even if it doesn't happen to often. For Midsummer I baked a really good cake, but I'll share that recipe with you some other time. Now I thought I'd give you the recipe for my lactose-free stuffed cupcakes that I baked for Satruday :) I got twelve cupcakes out of this recipe.
 

Ingredients:
  Muffins
- 100 g (≈ 3.5 oz) lactose free butter
- 2 eggs
- 1.5 dl (≈ 0.6 cups) powdered sugar
- 1 tsk (1 teaspoon) vanilla-flavored sugar
- 2 dl (≈ 0.8 cups) lactose-free milk
- 4 dl (≈ 1.7 cups) flour
- 1 pinch of salt

 

  Frosting
- 100 g (≈ 3.5 oz) lactose free cream cheese
- 60 g (≈ 2.1 oz) soft lactose free butter
- 5 dl (≈ 2.1 cups) icing sugar
- 1 tsk (1 teaspoon) vanilla sugar

 

  Filling / Topping
- Hazelnut crème from Printzells
- Mini marshmallows

 

Do this:
Preheat the oven to 200°C (392°) for large muffins. Melt the butter in a saucepan over low heat while you whisk eggs, sugar and vanilla sugar until frothy. Then stir down the melted butter plus the milk in the batter. Mix flour, baking powder and salt in a separate bowl, then layer it into the muffin batter. Place the molds in a muffin pan and distribute the batter evenly between the molds. Bake the muffins in the middle of the oven for about 10 minutes or until the muffins are golden brown and "dry" inside. Sample stick with a toothpick to be sure. When my muffins were finished baking, I let them cool off, then I made a small hole in the middle and filled it with a nut crème. To get the frosting I whipped butter, vanilla suger and cream cheese creamy. (If you want you can add a drop of food coloring, but I didn't). Pipe or spread the frosting on your cupcakes and decorate with sprinkles or, as in my case, with mini marshmallows.

1 comments
Jenny

Såg riktigt goda ut!

Svar: Tack, de var riktigt goda också och blev väldigt uppskattade av gästerna. Hälsningar, Sara-Marie :)
Sara-Marie